Blog

Waar gaat de reis naartoe?

Op vakantie gaan, tja dat vinden we allemaal wel leuk. Maar echt reizen, met minimale bagage de wereld zien, dat doen we weer veel te weinig. En dat terwijl er veel voordelen aan kunnen zitten. Misschien wil je zelf wel een poosje op reis. In deze blog vertel ik je hoe je bedenkt waar je heen wilt, zo weet je ook waarom je weg wilt. Lees je mee?

Waarom wil je weg?

Je moet je dat namelijk eerst afvragen, waarom je weg wilt. Alleen zo kun je bedenken waar je daarvoor naartoe moet om je doel te behalen. Op vakantie gaan, dat dient ter ontspanning. We nemen als het ware even een break van het gewone leven om op te laden en te genieten, we verwennen onszelf een beetje. Maar de wereld rondreizen, dat heeft vaak een andere insteek. Veel mensen doen het om zichzelf uit te dagen, uit hun comfortzone te treden om zoals mens te ontwikkelen. Als dat zo is voor jou kan je gaan kijken naar locaties waar je dat kan doen.

Voor hoelang?

Daarnaast duurt een vakantie meestal maar een paar weken en een reis zoals we die hier bespreken, kan maanden duren. Wil je op dezelfde plek blijven of rondreizen? Als je op dezelfde plek blijft heb je soms een visum nodig. Je kan dit het beste checken op de overheidswebsite van het land van bestemming. Zo weet je of je bijvoorbeeld een visum Thailand nodig hebt. Als je een visum nodig hebt, dan heb je die ook echt nodig anders kom je het land niet in.

Wat wil je doen?

Sommige mensen willen gewoon weg uit hun eigen omgeving. Om zo andere culturen en mensen te leren kennen. Soms heeft dit te maken met een zogenaamde bucketlist. Vaak is dit voor langere tijd en zit er ook werk aan vast omdat er toch geld binnen moet komen, meestal zien we dit bij jongeren. Ook dan heb je in veel gevallen een visum nodig, een werkvisum. Zo kan je een visum Amerika aanvragen, dit is een populaire bestemming.

Hak de knoop door!

Weet je wat je wilt, voor hoelang en waarom? Tijd om de knoop door te hakken en te gaan plannen. Anders riskeer je het dat je voor eeuwig blijft nadenken over deze beslissing terwijl je het heel graag wilt. Soms moeten we die sprong gewoon nemen in het leven ondanks het feit dat we het niet allemaal kunnen voorspellen en zeker weten.

Dus, waar gaat jouw reis naartoe?

Geef een reactie