Blog

Venetië & Porto: de leukste steden om te bezoeken deze zomer!

Wil je een onvergetelijke stedenstrip maken deze zomer? Denk dan aan Venetië en een Stedentrip Porto! Beide steden hebben zo hun eigen charme, en zijn daarom erg populair bij toeristen. In dit blog lees je alles over beide steden: waar ze liggen, wat er te doen is én waarom ze zo leuk zijn om te bezoeken.

Venetië: dé romantische stad

Laten we eerst even kijken naar een Stedentrip Venetie. Deze Italiaanse stad is wereldberoemd, en dat is niet voor niks! Venetië ligt in het noordoosten van het land, aan de Adriatische Zee. De stad bestaat uit meer dan 100 eilanden die allemaal met elkaar verbonden zijn door 400 bruggen. Hoe bijzonder is dat?

Het unieke waterlandschap

Wat maakt Venetië zo speciaal? Ten eerste is er natuurlijk het unieke waterlandschap. Je kunt er met een gondel door de stad varen, en dat is echt een heel romantisch uitje! Daarnaast is Venetië ook bekend om zijn mooie gebouwen en kunstwerken. Er zijn talloze musea te vinden, waaronder het beroemde Museo di Storia Naturale. Ook heb je in Venetië talloze leuke winkeltjes waar je Italiaanse souvenirs kunt kopen.

In Venetië is dus genoeg te doen, zowel voor kunst- en cultuurliefhebbers als voor mensen die van romantiek houden. Het is dan ook echt een aanrader om Venetië op je stedenlijstje te zetten!

Porto: de stad van de wijn

Nu even over naar Porto, de tweede stad die ik je wil aanraden. Porto ligt in het noordwesten van Portugal, en is daarmee een nog stuk zonniger dan Venetië. In de zomermaanden is het er dus heerlijk vertoeven!

Een rijke historie

De Portugese stad kent een rijke historie, en dat is terug te zien in het oude centrum. Er staan talloze mooie gebouwen, waarvan de bekendste misschien wel de Clérigos Tower is. Porto is ook bekend om zijn wijn: je kunt er heel wat leuke wijnproeverijen doen.

Als je van wijn houdt, of gewoon van een lekker glas tijdens je vakantie, dan is Porto echt een aanrader! Ook als je van cultuur houdt ben je hier aan het goede adres.

Dat waren Venetië en Porto, twee hele fijne steden voor een stedenstrip deze zomer. Beide steden hebben zo hun eigen charme, dus ik kan je alleen maar aanraden om ze beiden te bezoeken! Natuurlijk kun je ook kiezen voor één van de twee steden, maar waarom zou je? Doe jezelf een plezier en bezoek ze allebei!

Geef een reactie