Blog

OTG kabel: onderweg met je draagbare apparatuur

otg kabel

Vele smartphones, tablets en mediaplayers hebben een OTG kabel. Maar lang niet iedereen weet dat hij een OTG kabel heeft. Laat staan dat hij ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Dat is erg jammer want je kunt veel met de OTG kabel. Hieronder lees je waar je de OTG kabel voor gebruikt. Misschien kun jij hem nu ook vaker inzetten voor optimaal gebruik van jouw apparatuur. Zelfs onderweg…

Draagbaar gemak

OTG staat voor On The Go en dat verklaart gelijk hoe de OTG kabel gebruikt wordt. De OTG kabel zorgt ervoor dat jouw smartphone of tablet als een USB host kan werken. Het  host apparaat, normaal gesproken jouw computer of laptop, is altijd de baas. Dat wil zeggen dat jij via jouw laptop bijvoorbeeld de aangesloten telefoon bestuurt. De telefoon wordt in zo’n geval slave apparaat genoemd. Maar door gebruik van een OTG kabel kun je van slave apparaten een host apparaat maken. Zo kun je bijvoorbeeld via je smartphone een USB randapparaat bedienen. Een OTG kabel is niets anders dan een variant van de aloude USB kabel. Het heeft dan ook dezelfde kenmerken als een USB kabel.

OTG kabel gebruik je zo

Wanneer gebruik je dan een OTG kabel. Onze smartphone kan tenslotte al erg veel. Toch is het soms wenselijk er andere apparatuur op aan te sluiten. Neem bijvoorbeeld de volgende situatie. Op je smartphone kun je prima appjes of andere berichten tikken. Maar voor langere berichten of zakelijke boodschappen kan het handig zijn om met een OTG kabel een toetsenbord aan te sluiten. De smartphone is dan het host apparaat en het toetsenbord de slave. Net als bij een USB stick kun je dat doen zonder de boel te moeten herstarten. Je plugt in en je gaat aan de slag. Een andere optie is om een USB stick aan te sluiten. Dit is met name handig als het geheugen van de telefoon begint vol te raken. Zo heb je een veilige offline back-up. Helaas past die USNB stick niet op je telefoon. Maar daar komt weer de OTG kabel om de hoek kijken. En soms wil je gewoon even een printje maken. Juist, je begrijpt het al: aansluiten met de OTG kabel.

De toekomst

OTG is heel erg handig in het gebruik en voorlopig zal je nog wel aansluitingen voor de OTG kabel vinden. Toch is de verwachting dat de OTG kabel uiteindelijk vervangen zal worden door iets anders. Wat dat is? Wie weet. Blijf voorlopig dit handige kabeltje maar gebruiken.

Geef een reactie