Blog

Dé gadget van 2019: de opvouwbare e-bike

e-bike vouwfiets

Net zoals bij de reguliere fiets, is ook de e-bike verkrijgbaar als vouwfiets. Deze variant biedt je behoorlijk wat voordelen. Zo zijn ze eenvoudig mee te nemen als je gebruik maakt van het openbaar vervoer, maar ook tijdens de vakantie zijn ze onmisbaar. De e-bike vouwfiets verander je eenvoudig tot een klein pakket die niet veel ruimte in beslag neemt. Wel kun je profiteren van een fijne elektrische aandrijving die snelheden haalt tot wel 25 kilometer per uur. Ideaal als je vanaf het busstation nog een eind moet fietsen naar je werk. Ook als je op vakantie gaat met de camper of de caravan is de e-bike vouwfiets eenvoudig mee te nemen. Een fietsenrek is niet nodig want de vouwfiets past met gemak in de kofferbak of de opbergruimte van de caravan. Zo kun je ook tijdens je vakantie genieten van prachtige fietstochten zonder dat je daarbij lichamelijke inspanningen hoeft te leveren.

De voordelen van een e-bike vouwfiets

Een vouwfiets die elektrische is aangedreven kent veel voordelen. Je neemt ze eenvoudig met je mee in de auto en kunt overal genieten van een krachtige e-bike in een compact formaat. Zeker als je reist met het openbaar vervoer is de e-bike vouwfiets ideaal. In veel gevallen hoef je niets extra’s te betalen als je de opvouwbare e-bike met je mee wilt nemen. Je reist op deze manier snel van A naar B. Ze zijn snel en makkelijk op te vouwen tot een handzaam pakket. Zo heb je dus ook de mogelijkheid om de auto buiten de stad te parkeren en het centrum te bezoeken op de e-bike vouwfiets. Ze zijn net zoals de gewone elektrische fietsen voorzien van een krachtige accu en verschillende aandrijfmogelijkheden.

Er is nu zelfs een elektrische damesfiets welke deze functionaliteit heeft! Bekijk hem snel.

Een opvouwbare e-bike kopen

Als je een opvouwbare elektrische fiets wilt kopen, dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het is dus aan te raden om jouw e-bike vouwfiets van tevoren uitgebreid te testen. Zo kun je letten op de kracht van de trapondersteuning en of deze direct start bij het opstappen. Sommige vouwfietsen die elektrisch zijn aangedreven leveren pas ondersteuning na een paar keer trappen. Ook is het goed om te letten op de mobiliteit van de accu. Deze moet eenvoudig en snel te bevestigen of af te nemen zijn. Ook de ondersteuning van een opvouwbare e-bike is er in verschillende varianten. Zo kun je kiezen uit een bediening met een knopje op het stuur, of via een gashendeltje op de fiets. Bepaal voor jezelf welke bediening jouw persoonlijke voorkeur heeft. Maak dus altijd een uitgebreide proefrit als je een e-bike vouwfiets wilt aanschaffen.

Geef een reactie