Blog

Ik ga op vakantie en ik neem mee

Wij gaan deze zomer op vakantie jaar Spanje en de voorbereidingen zijn in volle gang. We zijn met zes personen en hebben een prachtige villa geboekt. Mijn ouders hebben een organisatie ingeschakeld die deze reis voor ons hebben uitgestippeld. We gaan namelijk een hele hoop leuke activiteiten doen. In deze blog vertel ik hoe wij de voorbereidingen aanpakken en waar je allemaal aan moet denken voordat je met de auto op reis gaat.

Het vervoer

We gaan uiteraard met twee auto’s. De ene familie gaat in de ene auto en wij zitten ook met z’n drieën in de andere auto. Voor de reis naar Spanje moet je met een heleboel dingen rekening houden, zoals de tolwegen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je je goed voorbereid, kan je daarna heerlijk ontspannen op de vakantie. Hoewel Spanje natuurlijk een Europees land is, zijn sommige dingen net iets anders dan in Nederland. Het kan dan ook redelijk druk zijn als je in de zomerperiode van het jaar naar Spanje afreist. Houd daarom rekening met files en wees flexibel. Ga nooit op zwarte zaterdag rijden. Deze dag is het drukst op de weg. Neem voldoende water mee in de auto, want je weet nooit hoelang het duurt voordat je weer een tankstation gaat tegenkomen. In de auto zelf is het belangrijk om een gevarendriehoek mee te hebben, net als een veiligheidshesje. Ook en je verplicht om een reservewiel of thuiskomertje bij je te hebben.

Inpakken maar

Spanje kent uiteraard een heel ander klimaat dan wij. Het heeft warme dagen en zwoele nachten in de zomer, maar in de winter kan het er ook een aangename temperatuur zijn. Maar wat neem je allemaal mee? Ik houd enorm van fotograferen en neem daarom overal waar ik naartoe ga mijn camera mee. Het is best een ouderwetse en heeft daarom hele specifieke batterijen nodig. Voor de vakantie moet ik eraan denken om een batterijlader mee te nemen. Mijn CR2032 batterijen zijn al redelijk lang meegegaan, dus ze kunnen elk moment op zijn. Daarom is een batterijlader enorm handig! Neem vooral veel bikini’s of zwembroeken mee naar Spanje. Je gaat ongetwijfeld elke dag zwemmen of zonnen. Een grote badhanddoek is ook een echte must. Niet alleen kleding of accessoires zijn handig, ook zonnebrand zal je echt niet moeten vergeten. Smeer je goed in, want de zon in Spanje is heftiger dan in Nederland. Pak dagelijkse smart casual kleding in voor in de steden. Waarschijnlijk wordt er ook op avontuur gegaan in de stadjes, daarom is het leuk om voor jezelf je leukste zomerjurkje uit de kast te halen en te shinen over de boulevard.

Geef een reactie