Blog

Huismerk variant cartridges, wel of niet doen?

Huismerk cartridges

Gewoonweg een winkel binnengaan om een nieuwe cartridge of toner aan te schaffen is geen goed idee. Je kunt namelijk een hele smak geld besparen als je even de tijd neemt om de zeer uiteenlopende prijzen van merkcartridges te vergelijken.

Maar als je pas echt veel geld wilt besparen, dan moet je eens kijken naar alternatieve cartridges, die ook wel klooncartridges of huismerk cartridges worden genoemd. Met deze alternatieve huismerk cartridges bespaar je namelijk bij inkjetprinters gemiddeld wel 57% aan kosten en bij laserprinters ruim 60%. In dit artikel gaan we in op de vraag of de aanschaf van een huismerk cartridges een verstandige is.

Origineel versus huismerk

In een uitgebreide test van de Consumentenbond kwam naar voren dat de originele inkt van de printerfabrikant over het algemeen de beste kwaliteit levert. Maar ook met klooncartridges zien de afdrukken er vaak prima uit, zo bleek uit hun onderzoek. De Consumentenbond test laat zien dat ook consumenten het hierover eens zijn. In april 2014 bleek een meerderheid van ruim 3800 gebruikers van een inkjetprinter zeer te spreken te zijn over de afdrukkwaliteit. Niet alleen originele inkt maar ook de meeste klooninkt werd gewaardeerd als goed of zeer goed. Alleen in het geval van geprinte foto’s is de kwaliteit wel vaak een stuk minder bij klooncartridges. Het zit hem dan vooral in het feit dat foto’s die geprint worden met klooncartridges over het algemeen sneller verkleuren dan wanneer originele merkcartridges zijn gebruikt. Voor mensen die met name foto’s willen printen valt de veel hogere prijs van originele merkcartridges daarom wel te rechtvaardigen.

De beste huismerk cartridges

Wanneer je je huismerk cartridges bij een professionele en betrouwbare webwinkel vandaan haalt zal het verschil in kwaliteit miniem zijn. De huismerk cartridges en toners van UwCartridgeWinkel (www.uwcartridgewinkel.nl) zijn bijvoorbeeld kwalitatief net zo goed als de originele variant, aangezien zij al hun cartridges en toners zeer uitgebreid testen en er goed op letten dat deze allemaal voldoen aan alle technische normen.

Garantie op printer bij gebruik niet-originele cartridge

Werkt je printer niet meer goed en heb je (de afgelopen periode) huismerk cartridges gebruikt? Maak je geen zorgen! Op basis van informatie van ETIRA, en in overeenstemming met EU-wetgeving en nationale wetgeving kan een printerfabrikant niet de garantie op een printer ongedaan maken, puur door het feit dat niet-originele cartridges zijn gebruikt. Er dient een duidelijk en niet te weerleggen bewijs zijn dat het disfunctioneren een direct gevolg is van de niet-originele cartridge. Wanneer dit bewijs niet kan worden geleverd blijft de garantie overeind als normaal.

Geef een reactie