Blog

De ultieme inrichting van een nieuw kantoorpand

Het is je vast niet ontgaan dat de werkplek een grote invloed heeft op je werkprestaties en motivatie. Nu thuiswerken voor veel mensen onderdeel is geworden van hun werkweek, is in veel woningen een kantoortje ingericht. Het thuiswerken is belangrijker dan ooit geworden. Toch geven veel mensen de voorkeur aan deels thuiswerken en deels op kantoor. De rust en het gemak van thuis gecombineerd met de efficiëntie en gezelligheid op kantoor. Door de nieuwe manier van werken zullen veel kantoren op een andere manier zijn ingericht. Of wellicht ben je met het team wel verhuisd naar een nieuw pand. Een nieuwe werkomgeving is altijd wennen, maar dient wel op de juiste manier te zijn ingericht. De werkomgeving heeft namelijk grote invloed op de motivatie en prestaties van jou en je collega’s. Benieuwd aan welke eisen een kantoor moet voldoen? Lees dan verder.

 

Een gezonde werkplek

Niet alleen de lichamelijke gezondheid is belangrijk, de mentale gezondheid minstens net zo. Een goed kantoor zorgt voor een sfeer waarbij mensen zich prettig voelen. Niet alleen een ergonomische bureaustoel is hierbij belangrijk, maar het mag ook niet aan kleur en het juiste licht ontbreken. Zet de bureaus in een opstelling waarbij werknemers rustig en zelfstandig kunnen werken, maar toch gemakkelijk kunnen schakelen met collega’s. Een combinatie van vaste plekken en flexplekken is hierbij aan te raden. Daarnaast is het belangrijk dat het kantoor inspiratie biedt voor het werk. Kleed het kantoor aan met posters, schilderijen, quotes of andere items die gerelateerd zijn aan de dagelijkse business.

 

Beweging en klimaat

Het kantoor moet voldoende ruimte bieden voor beweging. De gemiddelde tijd dat iemand geconcentreerd kan werken is korter dan je denkt, het is daarom verstandig om af en toe achter je bureau vandaan te gaan. Zorg er daarom voor dat er genoeg mogelijkheid is om even iets anders te doen, van een rondje lopen tot een potje tafeltennis. Ook de temperatuur heeft grote invloed op de productiviteit. De beste temperatuur is 22 graden, waarbij het in de winter wel iets kouder mag zijn dan in de zomer. Op zoek naar een goede manier om het kantoor te verwarmen? Overweeg dan eens pelletkachels. Binnen een handomdraai voeg je pellets toe aan de verbrandingskamer, stel je de temperatuur in en regelt de kachel de rest. De kachel brengt daarnaast een hoop sfeer met zich mee. Een echte win-win dus!

 

Voldoende rust

Wanneer er veel mensen op kantoor werken kan het af en toe best rumoerig worden. Geluid is toch wel een van de grootste afleiders wanneer mensen aan het werk zijn. Onbedoeld ga je meeluisteren met gesprekken en kun je je niet meer concentreren. Zorg er daarom voor dat je genoeg geluidsdempers in het kantoor hebt. Ook wil je rust in het interieur en de indeling van het kantoor. Het moet niet rommelig ogen en er moeten genoeg opbergplekken zijn voor alle spullen.

Geef een reactie