Blog

Cross docking en de opslag van jouw bedrijf kan je simpel uit handen geven

Er zijn veel bedrijven die te maken hebben met het vervoeren en transport van producten. Het transport is een zeer belangrijk onderdeel binnen de bedrijfsprocessen. Dankzij het transport is het namelijk mogelijk om jouw producten op de juiste locaties te krijgen. Op deze wijze kunnen andere bedrijven en consumenten gebruik maken van de producten. Daarom is het noodzakelijk om het transport van de producten zo goed mogelijk uit te gaan voeren. Helaas is het niet altijd volledig mogelijk om het transport geheel zelf uit te gaan voeren binnen het bedrijf. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het magazijn de hoeveelheden niet aangaat kunnen of je kan te maken krijgen met bepaalde regio's waarbij het lastiger is om leveringen af te maken. Gelukkig kan je kiezen voor een externe partij die hierbij kan helpen. Hierdoor kan je het transport binnen jouw onderneming goed blijven uitvoeren.

Cross docking

Eén van de externe opties waar je bijvoorbeeld voor kan kiezen bij deze partijen is het gebruik van cross docking. Dankzij cross docking is het mogelijk om een deel van de levering uit te laten voeren door een andere partij. Dit kan dus betekenen dat jij jouw product en tot op een bepaalde hoogte bezorgd. Vanaf dat punt zal jouw externe partner voor kunnen zorgen om de levering uiteindelijk af te ronden. Op deze manier lever je jouw producten met jouw eigen vervoer af bij het afleverpunt van deze partij. Vanaf dit afleverpunt zal de partner ervoor zorgen dat jouw producten uiteindelijk aan gaan komen bij de afgesproken afleveradressen. Hierdoor voorkom je met jouw bedrijf bijvoorbeeld dat je met het vervoer niet de binnenstad van steden in mag komen vanwege nieuwe duurzame regelingen en milieu regelingen. Ook kan cross docking voor jouw bedrijf simpelweg kosten gaan besparen.

De opslag

Naast het gebruik van cross docking kan je er met de externe partij ook voor kiezen om de opslag van producten uit handen te geven. Uiteraard is het altijd belangrijk om een deel van jouw eigen producten in het bezit te hebben bij het magazijn. Toch kan het gebeuren dat je erg veel spullen binnen de opslag moet hebben. Wanneer dat niet geheel mogelijk is binnen het eigen magazijn, kan je ervoor kiezen om een deel hiervan uit handen te geven. Hierdoor kunnen de producten opgeslagen worden in een andere opslag van de partner. Hubbel Den Haag kan een deel van jouw producten bijvoorbeeld opslaan op een fijne manier. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de noodzaak om uit te breiden binnen het magazijn. De producten die niet meer passen binnen het magazijn kan je simpelweg Laten opslaan bij de opslag van Hubbel.

Geef een reactie