Blog

Een USB kabel is een cruciaal onderdeel van jouw gadgets!

USB kabel

Tegenwoordig heeft iedereen wel de beschikking tot een gadget. Voor sommige is dit simpelweg hun mobiele telefoon. Maar anno 2019 vliegen er ook een groot aantal drones door de lucht en alles wordt opgenomen met allerlei HD action cams. Dan hebben we ook nog niet gesproken over virtual reality brillen of simpelweg spelcomputer controllers. Naast dat al deze eerder genoemde items allemaal onder de noemer gadget geschaard kunnen worden, hebben ze nog een ding gemeen. Ze maken namelijk allemaal gebruik van een USB kabel. Opladen, verbinden met jouw laptop of pc of het overdragen van data. Voor al deze processen gebruik je een USB kabel. Je kunt dus met overtuiging dan wel zeggen dat deze kabel een cruciaal onderdeel is van elk van jouw gadgets. Maar wat is een USB kabel nou eigenlijk? Ik vertel je er graag iets meer over in mijn blog!

Wat is een USB kabel?

De letters USB staan voor Universele Seriële Bus en de kabel die hierbij hoort is een internationaal gestandaardiseerd systeem voor de aansluiting van randapparatuur op een computer. Een hele mond vol maar het komt er uiteindelijk op neer dat je met een USB kabel andere apparatuur met elkaar kan verbinden of aansluiten. Net benoemde ik al de action cam waarmee je jouw gemaakte foto’s en video’s door middel van de kabel over kan zetten op je computer. Maar ook kun je een muis aansluiten, een harde schijf of een extern toetsenbord. Zonder er al te veel erg in hebben gebruiken we een USB kabel op veel verschillende momenten en manieren. De voorganger van deze kabel waren seriële poorten, maar deze waren aanzienlijk trager en konden aanzienlijk minder data aan. De reden dat jij snel en efficiënt kan werken wordt mede mogelijk gemaakt door deze kabel.

Verschillende type kabels

Een USB kabel kan bestaan uit verschillende variaties en verschillende types. De variaties hierin zijn te herkennen aan de verschillende uitgangen die een kabel kan hebben. De meesten van ons gebruiken voor onze gadgets type A. Deze heeft een uitgang die op alle standaard laptops en pc’s past en is daarmee de meest gebruikte. De kabel die hierna het meest gebruikt worden en bekend is, is de micro versie. Met de micro versie laden we onder andere onze smartphone, spelcomputer controller en portable oplader op. Binnen deze specifieke versie heb je ook weer onderscheid. Wil je als je jouw telefoon oplaad er constant gebruik van blijven maken? Dan kom je al gauw terecht bij een kabel van 5 meter zodat je hier overal gebruik van kunt maken. 

Geef een reactie

Thema door Anders Norén